in

Upozorenje Predraga Kona

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 Predrag Kon objavio je na svom Fejsbuk profilu upozorenje i napisao da smo daleko od povoljne epidemiološke situacije u vezi sa koronavirusom.

“Broj koji se testira u kovid ambulantama Beograda na dnevnom nivou zbog sumnji na kovid ne opada poslednje dve nedelje. Sa povratkom putnika iz inostranstva i polaskom u školu moguće je da dođe do povećane aktivnosti virusa”, napisao je Kon na Fejsbuk profilu.

Zato se, kako je naveao, mere moraju sprovoditi, posebno zabrana okupljanja više od 30 osoba, koja je uz strogo poštovanje protivepidemijskih mera odobrena samo bioskopima i svim institucijama kulture u većem broju.

“Nema povoljnijeg trenutka za polazak u škole, jer će se za svega nekoliko nedelja situacija verovatno nešto pogoršati. Postoje, sada već ponovljeni pokazateljii da mlađa deca nisu dobri prenosioci virusa, a iskustva iz vrtića je da deca ekstremno retko obolevaju od COVID-19 i to uglavnom sa blagim simptomima”, napisao je Kon.

Ponovno punjenje bolnica koje pod naletom epidemije postaju kovid bolnice moramo zajedno sprečiti, naveo je epidemiolog.

“Da pomognemo sebi i zdravstvenim radnicima. Apel, molba, pa i preklinjanje za razumevanje, posebno mladih ljudi. Možemo mi to… S velikim poštovanjem zbog dosadašnjeg trpljenja i razumevanjem zbog sve ogorčenosti”, napisao je Predrag Kon.

Autor: Krtice.net

Bivši muž Nataše Bekvalac dobio sina: Ime djeteta zgranulo čitavu javnost!

“Mi smo totalne glupače”: Tekst Vedrane Rudan koji bi sve žene trebale pročitati