in

Uznemirujuće upozorenje Predraga Kona: Ovo je jedini način

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da mora biti zaustavljen priliv oboljelih od virusa korona u bolnice, jer su ljekari i medicinsko osoblje iscrpljeni.

Kon je, gostujući na TV Prva, rekao da porast broja novozaraženih virusom korona ne može biti tako veliki kao ranije, jer je kolektivni imunitet na nivou koji to neće omogućiti, ali da će imati porast koji će trajati još neko vrijeme.

Na pitanje da li će postojeće mjere biti pooštrene, Kon je rekao da o tome još nije raspravljano, ali da u okviru medicinskog dijela Kriznog štaba postoji mišljenje da neko vidljivo zaoštravanje mora da postoji, jer porast broja novozaraženih predstavlja dodatni rizik na koji treba reagovati.

On je istakao da mora da se prihvati činjenica da nepoštovanje mjera rezultira povećanjem broja zaraženih i da se intenzivno prati situacija u školama, prije svega srednjim.

“U ovom trenutku je najvažnija vakcinacija, jer je to jedini način da iz pandemije izađemo što prije”, rekao je Kon i naveo da je potrebno vakcinisati tri miliona ljudi.

Autor: Krtica.net

Vučić pokazao indeks: Ja, jesam pametan…

Veljko Ražnatović opleo po Balaševiću: Da li ste normalni? Ne zaslužuje nikakav pomen, nikakvo sjećanje