in

VLADA DONIJELA ODLUKU Šta je neophodno srpskim, a šta stranim državljanima za ulazak u Srbiju

Državljani Srbije mogu da uđu u zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na koronavirus, ne stariji od 72 sata

Državljani Srbije mogu da uđu u zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na koronavirus, ne stariji od 72 sata, odlučila je Vlada Srbije.

Ukoliko nemaju urađen test sa negativnim rezultatom, svi državljani Srbije, bez izuzetka, moraće da budu u kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana, predviđeno je protokolom koji je Vlada usvojila o ulasku državljana Srbije i stranih državljana u Srbiju.

Što se tiče stranih državljana, oni mogu u Republiku Srbiju ući uz dva uslova – negativan PCR test na koronavirus ne stariji od 72 sata i potvrdu koju izdaje komisija koju čine predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ova potvrda može se pribaviti u srpskoj ambasadi ili konzulatu u zemlji iz koje strani državljanin dolazi.

Takođe, krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid 19 preporučio je Vladi da od 1. juna u potpunosti otvori granice za državljane četiri susjedne zemlje – Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Severina objavila fotku na Instagramu. Jedan detalj zaprepastio fanove

Marina usvojila sina i 13 godina kasnije odlučila da se uda za njega