in

Vlada Srbije je upravo donijela nove mjere: Ovo su ograničenja koja se moraju poštovati

Vlada Republike Srbije donijela je da odluku da su svi građani privrednici, sve vrijeme trajanja opasnosti od širenja zarazne bolesti COVID-19

Vlada Republike Srbije donijela je da odluku da su svi građani privrednici, sve vrijeme trajanja opasnosti od širenja zarazne bolesti COVID-19, u obavezi da se pridržavaju zaštitnih mjera. Obustava izvođenja nastave u prostorijama visokoškolskih ustanova, srednjih i osnovnih škola kao i obustava rada tih ustanova na snazi je sve dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19.

Određene obrazovno-vaspitne aktivnosti se mogu organizovati u prostorijama ustanova uz primjenu i poštavanje svih zaštitnih mjera.

Za vrijeme boravka u parkovima i na javnim površinama namijenjenim za rekreaciju, građani su dužni da održavaju međusobno rastojanje od dva metra.

Poslodavci koji obavljaju djelatnosti u oblasti trgovine na malo, usluga u oblasti ugostiteljstva, kao i preduzetnici u trgovinskim centrima, dužni su da primjene sve preventivne mjere u cilju suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. To podrazumijeva ograničen broj ljudi u istom prostoru, dezinfekciju objekata, upotreba zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava.

Priređivači igara na sreću mogu obavljati svoju djelatnost u objektima koji nisu veći od 400 metara kvadratnih uz primjenu svih obavezujućih zaštitnih mjera.

Lična dokumenta kojima je istekao rok važenja za vrijeme vanrednog stanja smatraće se važećim, ukoliko zahtjevi za izdavanje novih budu podnijeti u roku od 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

Vlada je usvojila i odluku o bespovratnoj finansijskoj pomoći iz budžeta RS u neto iznosu od 30.000 dinara mjesečno, za period od tri mjeseca, licima koji imaju status lica koje samostalno obavlja umjetničku ili drugu djelatnost u oblasti kulture utvrđenog od strane reprezetnativnog udruženja u kulturi u skladu sa Zakonom o kulturi.

Takođe, Vlada Republike Srbije saglasila se na današnjoj sjednici da se organizaciji Euroleague Basketball uputi pismo kojim se garantuje ulazak učesnika finala sezone 2019/2020 u Republiku Srbiju.

PROČITAJTE  TRAGEDIJA ZADESILA KATARINU GRUJIĆ Oglasila se njena PR služba

Grad Beograd se, uz podršku predsednika Republike Srbije, zvanično kandidovao za organizaciju završnice Evrolige, koja će se održati od 4. do 26. jula ove godine. Organizacija najvećeg košarkaškog klupskog takmičenja u Evropi predstavljala bi veliku čast za Republiku Srbiju i veliki turistički podsticaj, imajući u vidu da je ova grana privrede najugroženija epidemijom korona virusa.

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da se, uprkos prestanku vanrednog stanja i ukidanju određenih pravila, pridržavaju svih preventivnih mjera u cilju zaštite od zarazne bolesti COVID-19.

Autor: Krtice.net

OSTAVIO FANOVE U NEVJERICI Pogledajte šta je od sebe napravio MC Stojan

“Kada mjere popuste, Hrvatsku će preplaviti kokain”