in

Vlada Srbije proglasila nove mjere, ali i drakonske kazne za one koji ih ne budu poštovali

Kazne se odnose za nepoštovanje svih mjera zaštite koje je propisala Vlada Srbije

Vlada Srbije propisala je niz mjera zaštite u borbi protiv virusa korona, a ko ih ne bude poštovao može biti kažnjen veoma visokim novčanim kaznama.

Prije svega, mjere zaštite – maske, rukavice, fizička distanca, obavezne su u javnom prevozu i zatvorenim prostorima, ali i u baštama kafića i restorana ukoliko je na tom mjestu zajedno više od dvoje ljudi. Onaj ko se bude uporno inatio i odbijao masku i druge mjere zaštite čeka ga kazna i do 150.000 dinara!

Naime, Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti predviđa da vlada može uvesti rigoroznije mjere kako bi se obuzdala epidemija koronavirusa ukoliko ponovo bukne. Stoga, građani koji ne budu nosili zaštitne maske rizikuju da plate kaznu od 20.000 dinara ukoliko se obistine strahovi epidemiologa i broj zaraženih koronavirusom počne naglo da raste od 18. maja!

Obavezno nošenje maski kao jedna od mera podrazumevaće da se one nose na svim javnim mestima – tržnim centrima, javnom prevozu, ali i u kafićima i restoranima. Pojačane epidemiološke mjere važile bi i za bašte ugostiteljskih objekata kada je zajedno za jednim stolom više od dvoje ljudi, ali i za sve političke i druge skupove na koji dolazi veliki broj ljudi.

Autor: Krtice.net

Kremu za sunčanje obavezno koristite i u zatvorenom prostoru, a evo i zašto…

Ugostitelj zbog dva mjeseca karantene zapao u dugove pa razbio cijeli lokal (VIDEO)