in

Vladimir Putin zatražio da se vakcina razvije što prije! Ruska vojska vrši ispitivanja vakcine protiv koronavirusa na 50 dobrovoljaca!

Inače za proizvodnju vakcine je obično potrebna godina

Rusija planira u septembru ove godine početi s proizvodnjom vakcine protiv koronavirusa nakon što se završe klinička ispitivanja i potvrda dobije u avgustu.

Daily Sabah piše da je zamjenica premijera Tatjana Golikova izjavila da se u Rusiji trenutno vakcina ispituje na dobrovoljcima.

U maju je državni institut Nacionalni istraživački centar Gamaleya za epidemiologiju i mikrobiologiju objavio da je razvio vakcinu protiv koronavirusa.

Kako je naveo direktor instituta Alexander Ginzburg vakcina nema nuspojava, a naučnici su je testirali na životinjama, a nakon toga na sebi.

Studija o vakcini još nije objavljena, a za sada nema ni nezvanične potvrde tvrdnji naučnika ili članova vlade. Inače za proizvodnju vakcine je obično potrebna godina.

Ruska vojska trenutno ispituje vakcinu na 50 dobrovoljaca u vojnom istraživačkom centru u moskovskoj regiji. Testiranje treba biti dovršeno do kraja septembra.

“Na pronalasku vakcine trenutno radi sedam istraživačkih instituta, a tri projekta obećavaju”, rekla je Golikova.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je zatražio da se ruska vakcina razvije što prije.

Autor: A. P.

Ana Nikolić progovorila o tome šta ju je natjeralo da smrša i koje su to kolegice za nju mrtve!

Istraživači ustanovili da u našoj galaksiji postoje deseci aktivnih civilizacija!?