in

“VRIŠTALA SAM I DOZIVALA TATU” Potresna ispovijest kćerke koja je oca i tetku zatekla mrtve

Šok, nevjerica, tuga, bol, suze u porodici Anđelka Filipovića (65) koji je juče u svojoj kući u Ulici Žarka Zrenjanina 3, u selu Dupljaja kod Bele Crkve kuhinjskim nožem zaklao svoju svastiku Katicu Tomašević (61), a potom presudio i sebi, objesivši se konopcem u obližnjoj šupi.

U porodičnoj kući Filipovića danas su počeli da se okupljaju članovi familije, komšije. Anđelkove kćerke Tanja i Tamara pod velikim su stresom, piše Blic.

– Došla sam da obiđem tatu koji je živio sam već četiri godine poslije smrti naše majke Slađane. Ušla sam u kuću i u sobi svu u krvi zatekla beživotno tijelo tetka Katice. Počela sam da vrištim i da dozivam tatu. Međutim, on se nije javljao, a ja ni slutila nisam šta se u stvari dogodilo – priča Tamara Filipović.

Da podsjetimo, Anđelko i Katica bili su u emotivnoj vezi koju familija nije odobravala. U oproštajnom pismu koje je Anđelko potpisao, on je kao motiv ubistva i samoubistva naveo upravo porodične probleme uzrokovane njegovom i Katičinom vezom.

Nakon smrti Anđelkove žene, koju je on teško podnio, kćerke su mu savjetovale da nađe neku pristojnu ženu sa kojom ne mora da se oženi, ali koja bi mu pomogla i pružila čašu vode u starosti. On je međutim to uporno odbijao. I dalje je prihvatao da živi sam, da radi od jutra do mraka kao zidar na građevinama.

On se povlačio u sebe i izbegavao je porodične skupove, veselja, odlazak u kafanu i druženja sa prijateljima.

– Onda je jednog dana došao kod mene i rekao mi: “Ćero, imam jednu ženu sa kojom sam”. Pitala sam ga ko je u pitanju, a on mi je rekao tetka Katica. Našla sam se u šoku i u prvom trenutku sam na to negodovala, a onda sam prihvatila da ipak treba da ima nekog pored sebe, makar to bila i sestra moje pokojne majke – navodi Tanja.

PROČITAJTE  Dobio otkaz u firmi jer je zakasnio zbog bolesne bebe, pa sad žive s djecom u podrumu bez struje i vode

Anđelko i Katica su se duže vreme viđali tajno, što u Pančevu što u Beogradu.

– Tetka Katica je bila udata i iz prvog braka ima dvoje djece i unučad.

Taj brak se raspao i ona se udala drugi put i sa tim mužem je živjela u Kaluđerici. Radila je u radnji brze hrane i nekako je stizala sve. Da obavi sve obaveze oko supruga, djece, unučadi, ali i da se vidi sa tatom – kaže Tanja.

Autor: Krtice.net

Emotivan status Mostarca dirnuo mnoge: Teško je ljubavi moja kada te moram predati nekome drugom…

Kako ananas može da pomogne planeti da se izbori sa virusom