in

Vučić: Nisam tražio da govorim na sahrani Amfilohija

Vučić je rekao da je “mnogima smetalo” to što je došao u Crnu Goru, ali da on smatra da mu je tamo bilo mjesto

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da je tražio da govori na sahrani mitropolita Amfilohija u nedjelju u Podgorici i dodao da ga to “nije zanimalo”.

Na konferenciji za novinare u Beogradu, Vučić je rekao da je sam odlučio da ide u Podgoricu da bi odao počast “velikom i harizmatičnom čovjeku, sa kojim se nije uvijek slagao”, ali s kojim je imao neuporedivo bolji odnos u posljednjih par mjeseci nego ranije.

– I recite mi koga sam to pozvao da tražim da govorim? Ili ako nisam ja, kažite mi bilo kojeg čovjeka iz mojeg okruženja koji je to tražio, i od koga je tražio? I ustanovićete da nikada nisam tražio da govorim. Čak mislim da nije bilo ni vrijeme ni mjesto za to, imao je (Amfilohije) mnogo bližih ljudi. Meni je bila obaveza da odem i da se poklonim i ništa više – rekao je on.

Vučić je rekao da je “mnogima smetalo” to što je došao u Crnu Goru, ali da on smatra da mu je tamo bilo mjesto.

– A zašto to ne razumiju neki ljudi, koji ne razumiju značaj zajedništva? To više govori o njima. Moj posao je da budem predsjednik svih građana Srbije i da pomognem našem narodu koji ne živi u Srbiji… U sve drugo se ne miješamo. Formirajte vlade kakve hoćete, imat ćete dobrog partnera u Srbiji – rekao je on.

Avaz.ba

Autor: A. P.

Profesorica na TikToku učenicima pokazala kako izgleda porođaj – da li je moglo genijalnije od ovoga

NOVI DOKUMENTARAC O PRINCEZI DIANI: Sadrži do sada neviđene snimke i izlazi 2022. godine