in

Za ljubitelje Harry Pottera: Studentica napravila masku koja prilikom disanja otkriva mapu Hogwartsa

Studentica iz Colorada Stefanie Hook napravila je masku koja na prvi pogled izgleda kao obična crna maska, međutim kada dišete ona se mijenja u dobro poznatu tajnu mapu Hogwartsa

Studentica iz Colorada Stefanie Hook napravila je masku koja na prvi pogled izgleda kao obična crna maska, međutim kada dišete ona se mijenja u dobro poznatu tajnu mapu Hogwartsa.
Scene iz Harry Pottera u kojima Mapa za haranje otkriva tajne prolaze i puteve škole za čarobnjake će vam se vraitit u sjećanje nakon što vidite TikTok video studentice koja je napravila ovu “magičnu” zaštitnu masku.

@coloradopex

Wanted to make a crispier updated video of what to expect your masks to look like limited quantities #handmade #harrypotter #mask #artist #maurauders

♬ original sound – coloradopex

Ljubitelji se možda nadaju da je u pitanju magija, ali je ovaj print ipak rezultat jednostavne nauke. Kada maska dostigne temperaturu od 82 stepena na crnoj tkanini pojavljuje se tajna mapa Hogwartsa koju su napravili studenti čarobnjaci iz ove škole.

Za vrijeme koronavirusa ljudi su pravili razne interesantne zaštitne maske poput ove, a grupa studenata sa MIT-a je navodno napravila masku koja svijetli kada detektuje koronavirus.

Autor: E. S.

Klepetan se vratio Malenoj i cijeli Balkan se raduje zbog onoga što se desilo

Idealan posao: Zaradite 4.700 eura za održavanje vile u Italiji