in

Za porodicu Fafulović voda i struja su luksuz: Dvoje djece školujem, a beba mi je bolesna…

Nirma Delibašić je na svom Facebook profilu objavila ovu vijest te istakla da je ovoj porodici potrebno sve što ponude

Porodici Fafulović je hitno potrebna pomoć dobrih ljudi. Naime, za ovu peteročlanu porodicu lukduz je imati vodi a kamoli pun frižider.

Kako se navodi, bračni par sa troje maloljetne djece se seli u trošnu kuća koja je prazna. Oni nemaju ništa svoje.

Nirma Delibašić je na svom Facebook profilu objavila ovu vijest te istakla da je ovoj porodici potrebno sve što ponude.

– Dragi prijatelji i poznanici, petočlana porodica (nezaposleni) sa malom djecom treba našu pomoć, sele se u trošnu kuću koja je prazna, a oni nemaju ništa svoje, sve što ponudite, njima će dobro doći (vrata, frižider, tepih, deke, posteljina, odjeća, obuća, hrana, bukvalno sve)… Oni koji žele pomoći, koji imaju višak i htjeli bi donirati, mogu se javiti meni pa ću ih povezati sa porodicom ili podijelite post da što više ljudi uprati. Djeca imaju 8 godina dječak, 6 godina i 1 godina djevojčice, napisala je Delibašić na svom profilu.

Za pomoć se tokom decembra obratia Jasmina Fafulović.

– Dragi prijatelji, poznanici, sugrađani, a i šire, hitno nam je potrebna pomoć svih dobrih ljudi. Moja porodica, muž, moje troje maloljetne djece i ja ćemo uskoro završiti u neuslovnoj kući (kirija 70KM mjesečno) za moju djecu, bez struje, namještaja i bez vode, ili na ulici. Muž i ja smo nezaposleni, on radi na dnevnicu, tj kada ga neko zovne, a kako je zima, toga je sve manje, ja se brinem o djeci, trudim se da ih školujem, dvoje idu u školu i beba koja je trenutno bolesna i od koje se ne odvajam. Molimo Vas da nam pomognete da ne završimo na ulici, bez krova nad glavom ili u kući koja nije uslovna za normalan život moje djece!, napisala je ona na Facebook profilu.

PROČITAJTE  Brazil šalje vojsku radi zaštite Amazonije

Autor: Krtice.net

ZBOG KORONE SE MIJENJA SVE Koji je najbolji novi koncept za radnu sedmicu, 3-2-2 ili četiri radna dana?

Zastrašujući video: Upozorili roditelje da ne ostavljaju ništa uz bebu u njenom krevetiću