in

Zašto dasku za rezanje treba držati u frižideru?

U hladnjaku bi nam uvijek dobro došlo još dodatnog prostora, bez obzira na njegovu veličinu, a naročito nakon veće nabavke namirnica kada se hladnjak brzo dupkom napuni. Treba li vam dodatnog prostora u frižideru, evo genijalne ideje koja će vam to omogućiti.

Sve što će vam za to trebati jest – daska za rezanje. Naime, daska vam može poslužiti kao dodatna polica, a na taj način hladnjak će biti i pregledniji te vam ništa od hrane neće propasti.

Dasku za rezanje, primjerice, možete jednostavno položiti na više prehrambene proizvode, poput zaliha mlijeka te na nju staviti manje i niže proizvode. Nutricionistica i novinarka Heather McClees koja je osmislila ovaj trik, ima i pravilo da na tu “lažnu” policu stavlja samo proizvode koji se trebaju potrošiti čim prije, jogurte kojima istječe rok trajanja, svježe narezano voće ili povrće u plastičnim posudicama ili ostatke hrane koji mogu stajati još najviše jedan dan.

Ako i ne kupujete odjednom veće zalihe mlijeka na koje možete staviti dasku, i dalje se možete poslužiti ovom idejom. Jednostavno stavite dasku preko proizvoda koji su sličnog oblika, odnosno visine, primjerice preko nekoliko jogurta, posuda s ostacima hrane, a možete je staviti i preko protvana sa složencem, piše Zadovoljna.

Autor: Krtice.net

Položila 20 ispita u samo 3 mjeseca

UZNEMIRUJUĆE Maja Marinković potpuno unakažena?!