in

‘Zatrudnila sam dok sam bila trudna tri sedmice, rodili su se isti dan i smatraju se blizancima’

Blizanci Rebecce Roberts rođeni su istog dana, ali su začeti u razmaku od tri sedmice. Noah i Rosalie su blizanci superfetacije i jedan su od samo 14 primjera ikad rođenih na svijetu

Žena koja je zatrudnila dok je bila trudna rodila je zdrave blizance u izuzetno rijetkom fenomenu. Rebecca Robertson iz Trowbridgea u državi Wiltshire saznala je da ima blizance, ali bila je šokirana kad su joj rekli da je jedan mlađi od drugog i to tačno tri sedmice.

 

U svijetu je bilo samo 13 dokumentovanih slučajeva superfetacije prije nego što su se mali Noah i Rosalie rodili u sptembru prošle godine. Rebecca je rekla da je njena trudnoća bila preplavljena emocijama jer je osjećala da ljekari gotovo pokušavaju dokazati da nešto nije u redu s manjim blizancem, jer je superfetacija vrlo neobična.

 

Mama troje djece rekla je da su ona i partner Rhys Weaver saznali da čekaju bebu još u februaru prošle godine, prije prvog lockdowna u Velikoj Britaniji.

 

– Ponudili su mi rano snimanje, sa sedam sedmica, i Rhys je mogao doći na pregled jer su bolnice u tom trenutku još bile otvorene. Vidjeli smo našu malenu bebu. Bila je jako mala i rečeno nam je da čekamo jedno dijete. Nakon nekoliko sedmica obavila sam i ultrazvuk u 12. sedmici. Nažalost, Rhysu nije bilo dopušteno ući u bolnici jer je lockdown počeo – priča Rebecca.

 

Tada su joj rekli da očekuje blizance, ali dodala je da su stvari odjednom postale ‘još nevjerovatnije’.

 

– Bilo je vrlo očito da je jedan blizanac mnogo veći od drugog. Među njima je bila razlika u veličini od tri sedmice. Nisu mogli razumjeti šta se dešava i zašto je razlika u veličini tako velika. Nakon višestrukih pregleda, specijalist za blizance iz bolnice Bath Royal United došao je do zaključka da sam ponovno ovulirala. U osnovi sam zatrudnila dok sam bila trudna – rekla je Rebecca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rare Special Twins (@roberts.supertwins)

Par je bio šokiran vijestima i Rebecca je priznala da je otišla kući i ‘guglala’ superfetaciju.

 

– Rekli su nam da je to vrlo, vrlo rijetko i otkrili smo da postoji samo nekolicina drugih priča. Naime u svijetu postoji samo 13 dokumentovanih slučajeva – dodala je.

(14sata)

 

Autor: Z. K.

Bella Thorne prozvala Disney: Stvaraju pritisak na djecu da moraju biti savršena

Hurem objavila sliku bez šminke, a mnogi su ostali zatečeni njenom prirodnom ljepotom!