in

ZAVRŠENA SJEDNICA KRIZNOG ŠTABA Dr Kon: U nedelju se sve zatvara, nove mjere i za škole

Sjednica Kriznog štaba na kojoj je analizirana aktuelna epidemiološka situacija i razmatrano eventualno uvođenje novih mjera upravo je završena u Palati Srbija.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, sturka je odlučila da će sve u Srbiji raditi do podne, a u nedelju će biti sve zatvoreno.

– Na današnjoj sjednici došli smo do sljedećih zaključka, na skijalištima na planinama ništa ne može da radi tokom vikenda. Što se tiče ostalog dijela Srbije u subotu će sve raditi do 12 sati, zbog zadušnica. Posle 12 sati do ponedeljka u 6 sati radiće samo prehrambene prodavnice, apoteke i benzinske pumpe – rekao je dr Kon.

Dodao je i da od ponedeljka na onlajn nastavu prelaze sve srednje škole.

Doktor Kon je najavio da je sljedeća sednica Kriznog štaba u utorak.

On je pozvao sve da se vakcinišu i istakao da je nemoguće nereagovati na povećanje broj novozaraženih.

– Oni koji su se vakcinisali povećavaju barijeru imuniteta i to je dobro. To je jedini put i jedini izlaz iz ove situacije. Ako idemo samo na zatvaranja vretećemo se u krug. Zatvaranja su neophodna, idemo dalje, moramo da nastavimo ovaj posao – naglasio je dr Kon.

Da li 2 dana zatvaranja imaju efekat?

– Imaće, ali neće biti dovoljno. Moramo jasno da pokažemo da nećemo pustit potpuno prirodni proces. Pošto drugog načina nema, mi smo ovo prihvatili kao crvenu liniju u ovom trenutku – kazao je dr Kon.

Dodao je da moramo da se vidi kako sve ide prirodno.

PROČITAJTE  Predrag Kon zaprepašten: Ljudi, ovo nismo očekivali!

Autor: Krtica.net

Stručnjaci objasnili zašto je previše domaće zadaće ustvari loše za djecu

OVO NIGDJE NEMA Stanivuković ruši restoran “Kajak”. Ima dobar razlog zašto