in

Zbog pitanja u hrvatskom kvizu „Potjera“ Srbija se digla na noge

Srpski parlament, u kojem se poslanici SNS-a svađaju s imaginarnim neprijateljima, nije interesantan samo javnosti u Srbiji.

Činjenica da u Skupštini Srbije ne postoji opozicija, podstakla je autore hrvatske “Potjere” da među pitanja uvrsti i ono koje se odnosi na stanje demokratije u Srbiji.

U kvizu, koji se emituje na prvom programu nacionalne televizije u Hrvatskoj, takmičaru je postavljeno pitanje – “U parlamentu koje države praktično nema opozicije?”

Pored Srbije, među ponuđenim odgovorima našle su se Crna Gora i Slovenija, međutim takmičar se bez razmišljanja opredijelio za Srbiju, što je učinio i tragač.

Da stvar bude interesantnija, prethodno pitanje odnosilo se na roman Georga Orwela “1984”.

Nakon odgovora, tragač je upitao voditelja jesu li spomenuta pitanja namjerno išla jedno za drugim, na šta mu je voditelj uz smijeh odgovorio:

“Bez objašnjenja.”

Orwelov roman “1984” jedan je od najpoznatijih na svijetu i bavi se životom u totalitarnom režimu, odnosno svakodnevicom “beznačajnog pojedinca u društvu totalne kontrole”.

– Očito da su komšije uočile sličnost između radnje u Orwelovom romanu i života u Srbiji, te da nisu potrebna objašnjenja kako bi oni koji hoće da vide, shvatili i da je njihova svakodnevica pod kontrolom – piše Nova.rs.

Autor: Mirza D.

Legendarni voditelj Larry King preminuo u 88. godini

Šarmantni i inteligentni: Ovo je najsnalažljiviji horoskopski znak