in

Žena koja je ostala bez dojki zbog raka i slikala se gola je definicija hrabrosti

Amerikanka Jamie Lee (41) iz Michigana prestala je da doji svog najmlađeg sina 2012. godine kada je primjetila probadajući bol u grudima i osjetila kvržicu u dojci

Jamie je otišla kod svog ljekara koji je smatrao da je kvržica benigna cista, ali da bi se osigurao zakazao joj je ultrazvuk i biopsiju. Nakon toga je otkriveno kako ova hrabra žena ima rak, koji se proširio na obje dojke i ljekari su morali da joj urade dvostruku mastektomiju.

 

Poslije ovog zahvata je sasvim prirodno da mnoge žene izgube samopouzdanje, ali Jamie je pokazala šta znači hrabrost i od tada je još ponosnija na svoje tijelo. Često objavljuje slike u toplesu bez osjećaja sramote što živi bez dojki.

 

Žene koje prežive rak dojke su veliki borci i trebalo bi da osjećaju samo zadovoljstvo jer su u mogućnosti da žive bez bolesti koja ih je ranije ugrožavala. Jamie je primjer toga kako, bez obzira na nedostatke, treba obratiti pažnju na mnogo veću i bitniju stvar koju nam agresivne terapije tokom opakih bolesti ostave, a to je zdravlje. Ono je svakoj ženi koja je pobjedila rak dojke najveća nagrada zbog koje raste samopouzdanje, sve drugo je zaista manje važno.

 

Zbog toga garantujemo da ćete baš u ovim fotografijama danas naći najveću moguću motivaciju koja vam je potrebna. Jamie i njoj slične žene su definitivno najveće carice!

(noizz.rs)

 

Autor: Z. K.

Ne znate kako odgojiti sretno dijete? Kopirajte danski obrazovni sistem

Život je nije mazio: Ovako je pjevačica izgledala prije bombaškog napada na svom koncertu i smrti dečka