in

Znakovi da se veza bliži kraju

Stručnjaci smatraju da se bol nakon prekida ljubavne veze može uporediti s boli koju osjećamo nakon gubitka voljene osobe.

Bez obzira na to da li ste s nekim nekoliko godina ili nekoliko mjeseci, uvijek je teško prekinuti vezu jer vam se javlja nekoliko pitanja. Što ako požalite? Šta ako strašno reagujete? I kako možete razlikovati potrebu za pauzom u vezi i potrebu da se zauvijek rastanete?

Prekid veze postaje posebno složen kada postoje i drugi ljudi, poput djece ili zajedničkih prijatelja. Ali ako vam se čini da postajete dosadni i frustrirani ili ste možda shvatili da zapravo niste toliko kompatibilni sa partnerom kao što ste mislili, prekid može biti prava odluka za oboje.

Ako niste u mogućnosti razgovarati s partnerom o bilo čemu spornom, a da se pri tome ne posvađate, onda je to veliki znak da prekinete vezu. Ljutnja i negativnost znak su duboko ukorijenjenih pitanja između vas i vašeg partnera i to može značiti da će stvari na kraju postati još gore.

Možda u vezi imate trenutke kada se osjećate kao da ne možete biti to što jeste. To je uobičajeno u vezama koje se bliže kraju.

Ako stalno pratite raspoloženja svog partnera i ponašate se tako da minimizirate rizik da postanu uznemireni, ljuti ili nasilni, tada znate da u vezi nešto nije u redu.

Odnosi mogu biti svakodnevni, ali trebaju biti i zabavni. Barem bi trebalo da budu ako će potrajati. U odnosima se treba osjećati ugodno, ali i uzbudljivo. Trebalo bi da se osjećate sretno zbog provođenja vremena s partnerom.

Iako nito ne zna kako je u određenoj vezi, osim to dvoje ljudi, ako vaši najbliži prijatelji misle da je vaš partner loš izbor za vas, trebalo bi da poslušate šta misle jer oni ponekad mogu vidjeti stvari koje vi ne možete.

PROČITAJTE  Ispovijest Đinđićevog tjelohranitelja trese Srbiju: Šta je prodana duša Čeda Jovanović uradio zog bijelog šećera

Ponekad samo pomisao da treba da počenete ispočetka vezu s nekim drugim može zaustaviti nesrećne parove da prekinu loše veze, a to nije dobro. Tek kada se oslobodite loše veze, shvatićete da postoji puno bolji, uzbudljiviji i značajniji odnos za vas.

(Wall.hr)

Autor: Krtice.net

PRAVILA VAŽE OD DANAS! Ove mjere su ukinute, detaljan spisak šta se smije raditi i pod kojim uslovima!

Blago koje košta malo više od jednog eura, a liječi mnoge zdravstvene probleme