in

Znate li kako je biti otac djevojčice? Ovih 10 stvari vam sigurno niko nije rekao prije

Mnogi očevi kažu da nisu znali šta je prava ljubav dok nisu svoju prvu kćerku uzeli u ruke. Odnos tate i kćerke je uvijek poseban, i malo šta može da ga naruši. Ali, jedan tata je odlučio da upozori sve buduće očeve djevojčica na neke stvari koje njemu niko nije rekao prije nego što je postao otac. Bret Spirs je podijelio svoje iskustvo sa čitaocima “Hafington posta”.

1. NIKO MI NIJE REKAO DA ĆE TAKO BRZO POČETI DA OBRAĆAJU PAŽNJU NA DJEČAKE

Breta niko nije pripremio na to da će njegova kćerkica Mari Grejs jako rano početi da obraća pažnju na momke. Naime, on je, kao i većina drugih očeva, bio jako zaštitnički nastrojen, i smatrao je da su muškarci predatori a djevojke “žrtve”. Sve se to srušilo u vodu kada je jednog dana njegova mezimica izjavila da joj se sviđa konobar u kafiću pri teretani. Konobar je imao 19. godina, a Mari Grejs 3.

2. NIKO MI NIJE REKAO DA MOGU JOŠ VIŠE DA SE ZALJUBIM U SVOJU ŽENU

On tvrdi da je njegova kćerkica učinila da mnogo bolje razumije svoju ženu. Naime, često mu nije bilo jasno zašto se njegova supruga toliko rastuži kada im propadnu neki planovi, a onda je shvati da to isto radi i mala Mari Grejs. S obzirom na to da su kćerkicina osjećanja sasvim nevina i čista, Bret je bio primoran da pokuša da shvati kako se dijete osjeća kada mu propadnu planovi. Radeći to, shvatio je da se i njegova žena vjerovatno slično osjeća. Tako je shvatio da ona često ima reakcije poput djeteta, što je učinilo da se dodatno zaljubi u nju.

PROČITAJTE  Muškarac osvojio jackpot dva puta u ovoj godini

3. NIKO MI NIJE REKAO DA ĆU POTPUNO PROMIJENITI VIĐENJE ŽENSKE ANATOMIJE

Jedna “gadna” pelena je uspjela u potpunosti da promijeni viđenje ženske anatomije ovog čovjeka.

– Rezultat otkrivanja minijaturne dječije vagine koja je uprljana kakom je zapanjujući. Bukvalno sam stajao nad svojom kćerkom držeći vlažnu maramicu u jednoj ruci i lupu u drugoj, otklanjajući i najmanje tragove kake sa njenih ženskih dijelova – iskren je ovaj tata.

4. NIKO MI NIJE REKAO DA ĆU POSTATI FEMINISTA

Bret tvrdi da je automatski postao feminista, čim je dobio žensko dijete.

5. NIKO MI NIJE REKAO ŠTA ME ČEKA SA DRUGE STRANE SVE TE LJUBAVI I NJEŽNOSTI

Ono što ga je čekalo je bio – bijes i ljutnja. On priznaje da njegova kćerka može da ga obmota oko malog prsta kad god poželi, i tvrdi da je to najveća ljubav na svijetu. Iako se budućim očevima kćerki često govori “Misliš da znaš šta je ljubav, ali tek ćeš vidjeti”, niko im ne govori šta se nalazi sa druge strane sve te ljubavi i nježnosti. Naime, on se sjeća da je često šetao pijacom sa kćerkom u kolicima, osjećajući se toliko zaštitnički da bi bio spreman da se potuče sa svim ko bi čak i pomislio da im presječe put. Jer nije mogao ni da pomisli da njegovoj mezimici nešto fali, a da mu to ne izazove osjećaj ljutnje.

6. NIKO MI NIJE REKAO DA JE “BUTTERFLY KISSES” NAJBOLJA PJESMA NA SVIJETU

Veliki američki hit, pjesma Boba Karljajla “Butterfly Kisses” govori o ljubavi oca i kćerke. Naime, iako je većini muškaraca previše nježna, pa čak i smiješna, Bret tvrdi da je počeo da shvata značenje tih riječi tek kada je postao otac.

PROČITAJTE  Nevjerovatno: Evo šta se dogodi vašem tijelu kad prestanete jesti bijeli hljeb

7. NIKO MI NIJE REKAO KOLIKO JE ROZE BOJA VAŽNA

Ovaj otac tvrdi da je više puta vidio kako se njegova kćerka davi u suzama, jer je njen omiljeni roze tanjir u mašini za pranje sudova. Kada su je pitali šta želi za Novu godinu, rekla je psića. Ali, ne bilo kakvog psića, mora da bude roze boje.

– Isus Hris bi mogao da joj se pojavi u sobi i da joj pokloni prelijepog plavog jednoroga, a onda bi mu samo odgovorila “Hvala, ali zaboravio si da treba da bude roze” – našalio se on.

8. NISAM VJEROVAO DA DJEVOJČICE PLANIRAJU VJENČANJE OD NAJMLAĐIH DANA

Ovo mu je, tvrdi Bret, predočila njegova supruga, ali joj nikada nije vjerovao. On smatra da su za sve krivi “Diznijevi” crtani filmovi. Svako parče bijelog materijala u kući može da bude sjajan povod da se odglumi čitavo vjenčanje, i to do detalja. U početku je bilo veoma slatko kaže on, ali kada je krenula da glumi udaju za drugara iz škole, prestalo je da bude nevino i slatko.

9. NIKO MI JE REKAO KOLIKO ĆU BITI RAZOČARAN KADA POŽELI DA SE UDA ZA DRUGA

Šaljivi tata se prisjeća da je njegova mala djevojčica u početku glumila da se udaje za njega. Ali, kada je njegovo mjesto preuzeo drugar iz škole, tata se odjednom osjetio “iracionalno skrhano i slomljeno”.

10. NIKO MI NIJE REKAO DA ĆU UŽIVATI U ČAJANKAMA!

I to ne samo u čajankama sa kćerkicom. U lakiranju noktiju, pedikiru, presvlačenju i češljanju. Bret je svkestan toga da će većina ljudi smatrati da je sve ovo smiješno i glupo, ali također misli da će očevi kćerki shvatiti o čemu priča.

PROČITAJTE  Charlize Theron: "Pametne" helanke u kojima noge izgledaju vitkije i duže

Autor: Krtice.net

ZLOČIN KOJI JE ZALEDIO BALKAN Danima je prijetio osvetom bivšoj djevojci, a onda je počeo pakao

Muž razbjesnio internet zbog onog što je predložio ženi nakon porođaja: “Da li si normalan ti, odvratno!”